Bilinçaltının Gücü (Joseph Murphy) – İstediğiniz Sonuçları Elde Etmenin Yolları

DÜŞÜNCELERİNİZİ DEĞİŞTİRİRSENİZ, KADERİNİZİ DE DEĞİŞTİRİRSİNİZ…

ETKİ düşünceniz, TEPKİ ise bilinçaltınızın verdiği karşılıktır.

Bütün dilekleriniz gerçekleşecek diye bir kural yoktur. Herkes bunu bilir. Şüpheci kişiler, bunu duaların işe yaramadığına dair bir kanıt olarak yorumlarlar. Ancak göz ardı ettikleri bir nokta vardır:

Dileklerinizin karşılık bulabilmesi için bilimsel temeli net bir biçimde anlaşılarak etkin kullanılması gerekir. Ancak bundan sonra belirli bir isteğin neden etkin olmadığını anlayabilir ve onu daha etkin kılmak için pratik bir yöntem bulabiliriz.

Peki dileklerinizin istediğiniz gibi karşılık bulmadığını fark ederseniz, ne olur o zaman? İlk yapmanız gereken şey, böyle bir başarısızlığın temel nedenlerini anlamak olmalıdır. Bu nedenler güven eksikliği ve çok fazla çabadır. Birçok kişi, bilinçaltının işleyişini tam olarak anlayamaz ve dileklerinin gerçekleşmesine mani olur. Zihninizin nasıl çalıştığını bildiğinizde, büyük ölçüde güven kazanırsınız.

Unutmayın, bilinçaltınız ne zaman bir fikri kabul etse, hemen bunu uygulamaya başlar. Bunun için bütün önemli kaynaklarını ve potansiyellerini  kullanır. Derin zihninizin bütün zihinsel ve spiritüel yasalarını harekete geçirir. Bu yasa iyi fikirler için geçerlidir, ancak kötü fikirler içinde geçerlidir. Sonuç olarak, eğer bilinçaltınızı olumsuz biçimde kullanırsanız, bu soruna, başarısızlığa ve karışıklığa neden olur. Yapıcı biçimde kullanırsanız  kılavuzluk, özgürlük ve zihinsel huzur getirecektir.

Düşünceleriniz olumlu, yapıcı ve sevgi dolu olduğunda, doğru cevabı almanız kaçınılmazdır. Bu nedenle başarısızlığın, üstesinden gelmek için yapmanız gereken tek şey, bilinçaltınızın fikrinizi ya da isteğinizi kabul etmesini sağlamaktır. Siz bunun gerçekliğini kabul edin, zihninizin yasası gerisini halledecektir. İsteğinizi inançla, güvenle ve şüphesiz devredin; bilinçaltınız bu görevi devralacak ve size cevap verecektir.

Ne zaman bilinçaltınızı sizin için birşey yapmaya zorlamak isterseniz, başarısız olursunuz. İstediğiniz sonuçlar yaklaşmak yerine uzaklaşır. Bilinçaltınız zihinsel bir zorlamaya tepki vermez. İnancınıza ya da bilincinizin kabulüne tepki verir.

Sonuç elde etme konusundaki başarısızlığınız şu ifadelerden de kaynaklanabilir:

  • Herşey kötüye gidiyor
  • Asla karşılık alamayacağım
  • Çıkış yolu göremiyorum
  • Durum umutsuz
  • Ne yapacağımı bilmiyorum
  • Karmakarışık oldum

Bu tür ifadeler kullandığınızda, bilinçaltınız size karşılık vermez ve sizinle işbirliği yapmaz. Sürekli yerinde sayan bir asker gibi, ne ileri ne de geri gidersiniz. Başka bir deyişle, hiçbir yere gidemezsiniz.

Bir taksiye bindiğinizi ve taksiye bir sürü farklı yön söylediğinizi düşünün. Taksicinin kafası karmakarış olurdu herhalde, hatta sizi hiçbir yere götürmek istemeyebilirdi. Talimatlarınıza uymaya çalışsa da, bunu yapamayabilirdi. Sonunda kendinizi hiç kimsenin aklına gelmeyen bir yerde bulabilirdiniz.

Bilinçaltınızın müthiş güçleri ile çalışırken de aynı şey geçerlidir. Kafanızda net bir fikir olmalıdır. Bir çıkış yolu olduğuna, bir çözümün bulunacağına inanmalısınız. Yanlızca bilinçaltınızdaki Sınırsız Zeka cevabı bilir. Bilincinizdeki net karara vardığınızda, aklınızı başınıza toplarsınız ve neye inanırsanız onu yaşarsınız.

RAHATLIK İŞİ ÇÖZER

Çok soğuk bir havada kalorifer ocağı bozulan ev sahibi tamirci çağırmıştı. Tamirci hemen geldi. Yarım saat içinde ocak yeniden çalışıyordu. Tamirci ev sahibine 200 dolarlık bir fatura çıkardı.

“Ne!” diye bağırdı ev sahibi öfkeyle. “Ne kadar uğraştın ki! Tek yaptığın küçük bir parçayı değiştirmekti, beş dolardan fazla etmeyecek bir alet için ne hakla benden 200 dolar istersin?”

Tamirci omuz silkti: “Ben parça için sadece iki dolar istedim. Fiyatı bu kadardı”

Ev sahibi elindeki faturayı salladı. “İki dolar mı?” diye bağırdı. “Burada 200 dolar yazıyor!”

“Doğru” dedi tamirci. “Neyin bozuk olduğunu ve bunun nasıl onarılacağını bilmenin değeri 198 dolar”

Bilinçaltınız usta, herşeyi bilen bir tamirci. Vücudunuzdaki her organın nasıl çalıştığını ve nasıl iyileştirileceğini bilir. Sağlık komutu verirseniz, bilinçaltınız bunu yerine getirecektir. Burada anahtar, gevşemedir. “Rahatlık işi çözer”.

Ayrıntılara ve sıkıntılara saplanıp kalmayın. Sonucun ne olacağını bilin. İster sağlıkla, ister parayla, ister ilişkilerle ilgili olsun, sorunun çözümünün mutluluğunu hissedin. Ciddi bir hastalıktan kurtulduktan sonra ne hissettiğinizi hatırlayın. Hislerinizin, bilinçaltının faaliyetinin mihenk taşı olduğunu unutmayın. Yeni fikrinizin sonuçlarını hissetmeli, bunu gelecekte hayata geçecek değil, şu anda hayata geçmekte olan birşey gibi görmelisiniz.

İRADE GÜCÜNÜ DEĞİL, HAYAL GÜCÜNÜ KULLANIN

Bilinçaltının güçlerini kullanmak, bir engeli itmeye çalışmaya benzemez. Daha çok çalışmak daha iyi sonuçlar doğurmaz. İrade gücünü kullanmayın. Bunun yerine, sonu ve bunun yaratacağı özgürlük halini gözünüzde canlandırın. Zekanızın araya girmeye, sorunu çözmek için yollar bulmaya ve bu yolları bilinçaltınıza empoze etmeye çalışacağını göreceksiniz.

Buna direnç gösterin. Entelektüel sorun çözme becerilerinizi bir kenara bırakın. Basit, çocuksu, mucizeler yaratan bir inancı korumaya çalışın. Gözünüzde, bu rahatsızlıktan ya da sorundan kurtulmuş halinizi canlandırın. Peşinde olduğunuz özgürlük durumunun duygusal hazzını hayal edin. Her türlü bürokrasiyi süreçten çıkartın. En iyi yol, basit yoldur.

DİSİPLİNLİ BİR İMGELEME NASIL HARİKALAR YARATIR?

Bilinçaltından karşılık almanın en iyi yolllarından biri disiplinli ya da bilimsel hayal gücüdür. Bilinçaltı vücudun mimarı ve inşaatçısıdır. Bütün hayati fonksiyonlarınızı kontrol eder.

İnanmak, birşeyi doğru kabul etmek, o varmış gibi yaşamaktır. Bu ruh halini koruduğunuz sürece, dileklerinizin gerçekleşeceğine tanık olmanın keyfini yaşarsınız. Bir dileğin gerçekleşmesi için 3 aşamaya ihtiyaç vardır:

  • Sorunu fark etmek ya da kabul etmek
  • Sorunu, en iyi çözümü ya da çıkış yolunu bilen bilinçaltına devretmek
  • Gerçekleştiğine derinden inanarak huzur bulmak

Kuşkular ve tereddütler dileğinizin gerçekleşmesini engeller. Kendi kendinize, “keşke iyileşebilseydim” ya da “umarım işe yarar” demeyin. Yapılacak iş hakkındaki duygunuz, gidişatı belirler. Uyum sizindir. Sağlığında sizin olacağını bilin.

Bilinçaltının sınırsız iyileştirici gücü için araç olarak etkin hale gelebilirsiniz. Sağlık fikrini tam bir inançla bilinçaltınıza devredin; sonra gevşeyin. Kendinizi onun gücüne bırakın. Duruma ve koşullara, “bu da geçecek” deyin. Gevşeme ve inanç yoluyla, bilinçaltınızı aşılayın. Bu fikrin altındaki kinetik enerjinin devreye girmesini ve fikri hayata geçirmesini sağlayacaktır.

ZORLAMA TERS ETKİ YAPAR

Emile Coue konferansları sayesinde ABD’de pek çok hayran ve takipçi kazanan önemli bir psikologdur. En önemli görüşlerinden biri şudur:

Arzularınızla hayal gücünüz çatıştığında, kazanan kaçınılmaz olarak hayal gücünüz olur.

Buna ters etki yasası adını veriyordu.

Yerde duran dar bir tahtanın üzerinde yürümeniz gerektiğini düşünün. Bunu hiç kuşkusuz kolayca yaparsınız. Bir de aynı tahtanın yerden beş metre yukarıda ve iki duvar arasına asılmış olduğunu düşünün. Üzerinde yürür müsünüz?  Yürüyebilir miydiniz?

Herhalde hayır. Tahta boyunca yürüme arzunuz, hayal gücünüzle çatışırdı. Tahtanın üzerinde yalpaladığınızı ve baş aşağı düştüğünüzü hayal ederdiniz. Yürümeyi çok isterdiniz, ama düşme korkunuz size engel olurdu. Hayal gücünüzün üstesinden gelmek ve bunu bastırmak için çaba sarf ettikçe, düşme fikri daha güçlü hale gelirdi.

“Başarısızlığımın üstesinden gelmek için irade gücümü kullanacağım” düşüncesi, başarısızlık düşüncesini güçlendirir. Zihinsel çaba, istenen şeyin tersini yaratarak kişinin kendi yenilgisine neden olur. İrade gücünü arttırmak üzerinde yoğunlaşmak, güçsüzlük durumunu vurgulamaktadır. Bu yeşil bir hipopotamı düşünmemek için elinizden gelen herşeyi yapmaya karar vermeniz gibidir. Karar, yeşil hipo fikrini zihninde baskın hale getirir; bilinçaltı baskın fikre her zaman daha fazla tepki verir. Bilinçaltınız, çelişen iki önermeden daha güçlü olanı kabul edecektir.

Kendinizi şunları düşünürken bulabilirsiniz:

  • İyileşmek istiyorum. Neden iyileşemiyorum?
  • Çok uğraşıyorum, neden sonuç alamıyorum?
  • Kendimi daha fazla zorlamalıyım
  • Sahip olduğum bütün irade gücünü kullanmalıyım.

Hatanızın nerede olduğunu görmelisiniz. Çok fazla uğraşıyorsunuz! İrade gücünüzü kullanarak bilinçaltınızı fikrinizi kabul etmeye zorlamayın. Bu tür girişimler sizi başarızlığa mahkum eder. Bu durumda dilekleriniz ters tepebilir. Çaba sarf etmediğiniz bir yol daha iyidir.

Daha önce başınıza böyle birşey geldi mi? Bir sınava girmek zorundasınız. Ders çalışarak ve konuları gözden geçirerek çok zaman harcadınız. Herşeyi çok iyi bildiğinizi hissediyorsunuz. Ancak boş sınav kağıdıyla yüz yüze geldiğinizde, zihninizin daha boş olduğunu fark ediyorsunuz. Bütün bildikleriniz kafanızdan uçup gitmiş. Aklınıza konuyla ilgili tek birşey gelmiyor. Dişlerinizi sıkıyor, iradenizin tüm gücünü topluyorsunuz; ama siz çaba sarf ettikçe, bilgiler daha da uzaklaşıyor sanki.

Hayal kırıklığına uğramış bir halde sınav salonundan çıkıyorsunuz. Zihinsel baskı sona eriyor. Birkaç dakika önce umutsuzca bulmaya çalıştığınız cevaplar birden zihninize hücum ediyor. Kendinize konuları bildiğinizi söylemiştiniz, biliyordunuz da; ama ihtiyaç duyduğunuz anda değil. Hatanız, kendinizi hatırlamaya zorlamanızdı. Aksi etki yasası gereği bu sizi başarıya değil, başarısızlığa sürükledi. Dualarınızın tersiyle karşılaştınız.

ARZULARIN HAYAL GÜCÜYLE ÇATIŞMASI NASIL ÖNLENİR

Zihinsel güç ya da irade gücü kullanmak, karşıtlığın olacağını varsaymaktır. Ancak karşıtlığı hayal etme eylemi, karşıtlığı yaratır. Eğer dikkatinizi arzunuza kavuşmanızı önleyen engeller üzerinde yoğunlaştırırsanız, bu arzuya kavuşmanızı sağlayacak unsurlar üzerinde yoğunlaşması mümkün olmaz.

Herhangi bir fikir, arzu ya da zihinsel imge konusunda bilinç ve bilinçaltınız uyum içinde ya da anlaşma halinde olmalıdır. Zihninizin farklı bölümleri arasında çatışma kalmadığında, dileklerinizin karşılaştığını görürsünüz. Siz ve duygularınız, düşünceniz ve duygunuz, fikriniz ve duygunuz, arzunuz ve hayal gücünüz arasında da anlaşma olmalıdır.

Bütün çabayı minimuma indiren, uyku haline geçerek, arzularınızla hayal gücünüz arasındaki bütün çatışmalardan kaçınabilirsiniz. Uyku halindeyken, bilinç büyük ölçüde geri çekilir. Bilinçaltınızı aşılamak için en uygun zaman, uykudan hemen öncesi ve sonrasıdır. Bunun nedeni bilinçaltının en üst düzeyde performansını uykudan hemen önce ve uyandıktan hemen sonra gerçekleştirmesidir. Bu aşamada arzularınızı etkisiz hale getiren ve bilinçaltı tarafından kabulünü engelleyen olumsuz düşünce ve imgeler kendini göstermemektedir. Yerine gelen arzunun gerçekliğini hayal ettiğinizde ve başarının heyecanını hissettiğinizde, bilinçaltınız arzunuzun hayata geçmesini sağlar.

Pek çok kişi ikilemlerinive sorunlarını, kontrollü, yönlendirilmiş ve disiplinli hayal gücü sayesinde çözer. Doğru olduğunu hayal ettikleri ve hissettikleri herşeyin hayata geçeceğin, geçmek zorunda olduğunu bilirler.

Shara adındaki genç kadın bana geldiğinde, umutsuzluğun eşiğindeydi. Sürekli ertelenen ve sonu görünmeyen, uzun, karmaşık bir davayla uğraşıyordu. En büyük arzusu, bu davanın uyum içinde bir çözüme kavuşmasıydı. Ancak zihni başarısızlık, kayıp, iflas, yoksulluk imgeleriyle doluydu. Böylece Shara’nın hayal gücü arzusuna üstün geliyor ve dava uzuyor da uzuyordu.

Benim önerim üzerine, Shara her gece yatmadan önce sorun için en iyi olası sonu hayal etmeye başladı. Elinden geldiğince iyiyi düşünüyordu. Zihnindeki imgenin yüreğinin arzusuyla uyuşması gerektiğini biliyordu.

Yavaş yavaş uykuya geçerken, davanın halledilmesinin ardından avukatla yapacağı olası görüşmeyi hayal ediyordu. Sonuç hakkında ona sorular sorduğunu ve onun açıklamalarını dinlediğini duyuyordu. Avukat tekrar tekrar aynı şeyi söylüyordu “Dava mahkeme dışında haloldu. Mükemmel, ve son derece uyumlu biz çözüm yolu bulundu”.

Gün boyunca, korku dolu düşünceler aklına geldiğinde, Shara zihninde avukatla yapacağı görüşmeyi, sözleri ve mimikleriyle canlandırıyordu. Avukatın gülümsemesini, davranışlarını, sesinin tonunu, kullandığı belirli sözcükleri hayal ediyordu. Bunu öyle sık ve öyle büyük bir inançla yapıyordu ki, korkularını daha bunlar zihninde toplanma girişiminde bulunmadan yenmeye başladı.

Birkaç hafta sonra, avukatı onu aradı. Shara’nın hayal ettiği ve doğru olduğunu hissettiği şeyi doğruladı. Dava halolmuş ve Shara’nın uyumlu kabul edebileceği bir çözüm bulunmuştu.

HATIRLAMAYA DEĞER FİKİRLER

  • Zihinsel zorlama ve aşırı çaba, endişe ve korkuyu göstererek dileklerinizin karşılığını almanızı engeller. Rahatlık işi çözer.
  • Zihniniz gevşediğinde ve bir fikri kabul ettiğinizde, bilinçaltınız bu fikri hayata geçirmek için işe koyulur.
  • Geleneksel yöntemlerden bağımsız düşünün ve plan yapın. Her sorunun bir cevabı ve çözümü olduğunu bilin.
  • Kalbinizin atışı, ciğerlerinizin soluk alışı ya da vücudunuzdaki herhangi bir organın fonksiyonları ile gereğinden fazla ilgilenmeyin. Bilinçaltınıza güvenin ve sık sık ilahi doğru eylemin gerçekleşmekte olduğunu ifade edin.
  • Sağlık duygusu sağlığı, zenginlik duygusu zenginliği doğurur. Siz ne hissediyorsunuz?
  • Hayal gücü en büyük yeteneğinizdir. Güzel ve iyi olanı hayal edin. Siz hayal ettiğiniz kişisiniz.
  • Uyku halinde, bilinç ve bilinçaltınız arasındaki çatışmalardan kaçının. Yine uyumadan önce, arzunuzun gerçekleştiğini tekrar tekrar hayal edin. Huzur içinde uyuyup keyifli uyanın.
  • Olumlama, öyle olduğunu söylemektir. Zihnin bu tutumunu doğru kabul ettiğiniz sürece, bunun aksi yönündeki bütün etkenlerden bağımsız olarak, dileklerinizin gerçekleştiğini görürsünüz.

Bilinçaltının Gücü

Joseph Murphy

75 thoughts on “Bilinçaltının Gücü (Joseph Murphy) – İstediğiniz Sonuçları Elde Etmenin Yolları

  1. Ben bu konularla yıllardır ilgileniyorum.Birçok araştırma yazıları kitaplar okudum.Bunların içinde en güzel bu makaleyi buldum.Çünkü yanlışımın cevabını bana buldurdunuz.
    Teşekkürler…

  2. Ben bu yazıyı okumadan önce çok çaresizdim, okuduktan sonra gerçekten hayal gücümle arzularımın çatıştığını fark ettim. Gerçekten mükemmel bir makale. Yazılanların hepsini kelimesi kelimesine uyguladım ve sonuç aldım! Aşırı mutluyum! Gerçekten sizde her şeyi başarabileceğinize inanın. Gerçekten istedikleriniz gerçekleşiyor!!!

  3. Bilinçaltında bulunan şeyler aslında daha önce bilinçli olarak kabul ederek ve seçerek bilinçaltımıza yerleşmeleri için izin verdiklerimizdir, seçimlerimiz neden olumsuz olsun ki…dolayısıyla kabul ettiklerimiz pozitif düşünce sistemimiz düşünce alanımızı belirler, mutlu olmayı seçersek, mutlu olabilmemiz için yapılması gerekenler yaşanmaya başlanır. Gerçekten istediklerimiz gerçekleşir! :)…. bu çerçevede, mutlu olmayı seçiyorum, böylece zaman ve mekanın tüm işleyen ayarlarında mevcudiyetin zenginliğine sahip olurum. Tüm Sevgilerimle&Sevinç.

  4. Çok güzel gerçekten,her şey daha da oturuyor şimdi, zihnimi ne çok yanlışla bizzat kendim doldurmuşum. Artık anlıyorum ve biliyorum ki her çok güzel olacak bundan sonra. Aslında hayat çok kolay, her şey de bizim elimizde….teşekkürler

  5. Çekinceniz varsa korkularınız vardır demektir. Korkularımız; hayat kalitemizi düşürürken negatif etkenleri devreye sokar. Çekince doğmuşsa tarlaya ekim yapmanın pek bir önemi yoktur. Çünkü o tohumların yeşererek tam olgunluğa erişmelerine izin vermeyeceksinizdir. Ama kendi bütünlüğünüzde doğru buysa; seçiminiz kesinlikle doğrudur. Sadece sizin için doğrudur, içinizde şüphe varsa belki kendinize bir şans verme cesareti de içinizde vardır. Kendi iç sesinize güvenin o daima doğru yolu bulur&sevgiler.

  6. ya ben daha önce biryerde okumuştum bizim burdaki düsüncelerimiz amerikada ki birkişinin davranşlarını bile ektiliyormuş gerçekten okadar güçlüysek çok sevdigimiz ve hep hayalini kurduğumuz ve ve kendimizi sevmesini istediğimiz kişiyi de etkiliyebilirmiyiz bu güç böyle bir durumdada işe yararmı ona ulaşabilirmiyiz lütfen bu soruma cevap verirseniz çok yi olacak şimdiden teşekürler

  7. Merhaba, öncelikle şunu belirtmek isterim ki dünyanın toplumsal bilinci daima sınırlı, düşük frekanslı ve yargılayıcı bir yapıdadır. Bunun sonucunda da düşük bilinç olarak; yani parçalara ayrılmış ve bütünden ayrılmış olarak hayatı yaşarız. Duygularımız ile ifade ettiğimiz hayatımızı düşük frekanslı duygular ile beslemek ise yaşamın en kolay ama zor bölümünü oluşturur. Halbuki Yüksek bilinç durumu bunun tam tersidir. Hayata pozitif duygularımızı yansıtırsak özellikle sevginin ve huzurun olduğu bir ortam yaratırsak kendinize çekeceğiniz insanlar ve olaylarda o derece sizin hayrınıza olacaktır. Şükretmek ise bu yapının en temel noktalarından biridir. Bahsettiğiniz şeyler ise şu anda içinde bulunduğunuz bilinç düzeyine göre değişir, bu tamamen size bağlı olan bir bilgidir. İnsan bedeni ve bilinci bir bütün olarak güçlüdür, ama bütünden ayrı düştüğümüz durumlar da başarıya ulaşmakta zorlanır. Bu çerçeve de “güçlü olduğunuzu ve değişimi istediğinizi” ifade etmeniz, sizin hayrınıza olacaktır&sevgiler.
    ,

  8. Bir durum veya istek karşısında ne kadar korkup korkmamanıza bağlı olarak ve hayal gücünüzü de işin içine katarak yapacağınız eylemler sizin günlük kader gidişatınızı belirler. Hiç korkmadan yaptığınız bir eylem olumlu sonuç bulacaktır. Korkarak yaptığınız bir eylem ise size geri dönecek ve kötü bir sonuç ortaya çıkacaktır. Her sabah laktığınızda günlük işlerin hayalini kurarsınız. Bunun farkında olanlar ise bırakın günlerin, senelerin hayalini kurarlar. tüm evreni ve canlıları yaratan Allah’ın sizin ufak bir isteğinizi kabul edip etmemesi arasında şüpheye düşmekte bir korku türüdür. Sadece adım atmak ve gidişatın seyrine varmak kadar güzel bir şey yoktur. Her insan ezelde yazılmış olan senaryoyu oynar fakat senaryonun telif hakkı O’nda olduğundan değiştirme hakkına sahiptir. Bunu aklınızdan çıkartmayın. ahlak kurallarının içerisinde yer alan her şey herkesçede kabul edilen her davranışın imgelemesi sonuç verecektir. aksi halde yapılan kötü imgelemeler sizin hayattan ders almanız için size geri tepecektir. Saygılar.

  9. Ben bu kitabı okudum sonuna kadar genelde karamsar şüpheci ve de güvensiz bir insanım bunlar hayatımı mahveden olumsuz özelliklerim bunları değiştirmek için bu kitabı okumaya başladım uygularken sanki içimden bir ses ne kadar uygulayamaya çalışsanda çalış boşuna, yine hiç bir şey değişmeyecek derken buluyorum kendimi sanki bilinçaltımdaki olumsuzluklar kırılması zor birer zincir halkası gibi ama uygulamaya devam edeceğim bu olumsuzluklarla yaşamaktansa hayaller içinde mutlu olmayı tercih ederim.

  10. İçimdeki direnişi sizin gibi arıyordum. Ne oluyordu da bir taş gibiydim. Yıllarca aradıktan sonra bir EFT protokolünde şu söz gözüme çarptı. “Bu direnişten kurtulmak için kendime izin veriyorum”. svg

  11. bazı şeyleri daha iyi anlıyorum,çok çalışıp karşılığını alamadığıma inandığım sınavlar aslında kendi kendime yarattığım illüzyonlardan ibaretmiş…..Bilinçaltı mükemmel bişey,onun için imkansız yok gibi,doğadaki diyalektiğin kafamın içinde de olduğunu bilmek kadar güzel bişey yok,çok mutluyum 😀 😀 😀

  12. Arkadaşlar benim size önereceğim bir şey var ben denedim oldu. Ders çalışamıyordum hiçbir şey anlamıyordum bir gün çalıştığım dersi ses kayıt ettim ve uyurken dinledim sabah kalktığımda kaydettigim şeylerin hepsi aklımdaydı.

  13. Doğrusunu isterseniz 2 yıldır çekim yasasının çalışması hakkında gereken bilgileri okuyorum son zamanlarda bu yasaların çalışması hakkında ben kendim bir sürü deneyim yaşadım. İnanılmaz sonuçlar elde ettim. Oluşan mucizelere yaşamasam inanmazdım. En son olarak bu yasayı çözdüğüme yaklaştım diyebilirim. Artık nasıl çalıştığını biliyorum diyebilirim… Bunu her zaman uygulamak hoşuma gitmeye başladı… Teşekkür ederim…..

  14. ayten

    Ben de mucizeler yaşamak istiyorum.Çekim yasası ile ilgili neler okudunuz merak ettim doğrusu.

  15. Geçen bir yerde imanın şartlarından birinin açılımını yapmış çok hoşuma gitti, sizce yaradan evrende insan kadar mükemmel, üstün özellikleri olan, bir varlığı bu 3 günlük dünya için yaratmış olabilir mi demiş. biz olağan üstü varlıklarız sadece nasıl olduğunu, nasıl yapmamız gerektiğini böyle eserlerden öğrenmemiz bilmemiz yeter insana engel yok.

  16. Mükemmel bir makale. Her şeyi J.Murphy sayesinde daha iyi anlıyorum.tebrik ediyorum.

  17. Öncelikle konu tamamen metafizik bir bakış açısıyla ele alınmış. Elbette ki bilinçaltı hayatımızı etkiler ve duygularımızı yönlendirir fakat söylenen şeyler yani uygulama kısmında gerçek dışı geldi bana. İnsanın kendini kandırıp telkin etmesi gibi birşey. Gerçek insan zihninden bağımsız olarak var olan bir şeydir ve buna ulaşmaya çalısmanın tek yolu ise inanç kalıplarını kırıp bilimsel düşünmektir. Neye inanırsanız onu görürsünüz..

  18. arkadaslar herkese selam oncelikle ben 1 yildir kuantumla ilgileniyorum ve yaptigim arastima sonucunda bu sirrin dogru oldugunu ogrendim hicbir supeniz olmasin dogrulugundan ama birturlu uygulayamadim hep bir sorun vardi -yapabilecegime inaniyorum ama yine de yapamiyorum ve piskolojim bozuluyor ve sonkez denemeye karar verdim umarim basaririm (sizden birde ricam var hayatta bir cok seye inaniyoruz ama gercek bu -mantikli dua etmek bu !!!!! hani ziyaret hanelerde duydugunuz sifalar var ya hepsi bilincaltina yapilan telkin le ilgili dua etmek ve kutsal birsey okumakla degil sadece bilimsel dua etmekle)

  19. bilinçaltı ve kuantum açısından son zamanlarda okumuş olduğum konunun özüne odaklanmış , kafa karıştırıcı detay bilgilerden arımış en net makaleydi. teşekkürler.

  20. gerçekten çok hoş bi yazı yanlışlarımın farkına varmamı sağladı. Aslında kimi zaman yaptığım seylerdi yazanlar ve gerçekten o zaman istediğim şeyin gerçekleştiğini fark ettim okurken.Bilinçaltının güçlü bişey olduğunu biliyodum ve bu konuda araştırmalar yaptım ve yapıyorum ama bu kadar güzel bi anlatım bulamamıştım.

  21. Enfes uygulama ,harika fikirler herkes bol bol uygulasın ve rahat düşünce kalıplarına atlama yapsın murphy’ye sonsuz teşekkürler

  22. arkadaşlar size yardımcı olabilecek ikinci ve daha iyi bir kitap ismi veriyorum ve size çok faydası olacağına inanıyorum :İSTEMENİN ESRARI

  23. Çok detaylar da olmak yerine, farkındalılık ve basit değerlendirme yöntemleri, yani basite indirgeme ve doğal akış daha yararlı olabilir

  24. Arkadaşlar bende okudum bu kitabı akşamları yatmadan bende kitapta anlatıldığı gibi hayaller kurmaya başladım tabiki de kitaptaki gibi hayallerime inanıyordum fakat bendeki bu karamsarlık kanıma girmiş açıkçası bir türlü kendimi aşamadım ben beceremedim aslında böyle sıkıcı yaşamayı da hiç sevmiyorum çok karamsar biriyimdir de çözüm yolu bulamıyorum yardımlarınız varsa alırım.

  25. Arkadaşlar acaba bütün bu inançların olması için kaç gün bunları yapmamız gerekiyor çünkü ben çabucak değişmek istiyorum

  26. Reiki 1. Seviye tavsiye edebilirim. Çok düzenli çalışmak kaydı ile.

  27. Söyledikleriniz bana en başta saçma gelmişti ama zamanla merak duygusu saçmalık duygusunu yendi artık hayata farklı bir bakış açısıyla bakıyorum teşekkürler.. 😀

  28. Denemek, hiç yapmamış olmaktan, keşke yapsaydım demekten iyidir 😉

  29. Gerçekten insanın kendisini keşfetmesi mükemmel bir duygu.Bunları bilmeyen çaresizlik içinde kıvranan ne çok insan vardır kimbilir.Uzun süredir meditasyon yapan biriyim ve bir sürede karamsar ve felaketçi yapımdan dolayı psikoloğa gittim.Ancak şunu anladım.Siz kendinize neyi empoze ediyorsanız o kişi olursunuz.Yağmurlu bir havaya kasvette kadabilirsiniz yada sokağa çıkıp ellerinizi açıp mutlulukta..ne düşündüğünüze bağlı..hayatınızı seçin..

  30. Ben bu kitabı okudum hayatım değişti kendimi tanıdım şimdi o içimdeki sınırsız güç sayesinde daha özgürüm mutluyum bunun için kendime teşekkür ediyorum.

  31. Mucizelere inanın.Bence bilinçaltının gücü size mucizeleri aşılıyor..Uyumadan önce düşündüğünüz herşey beyninize işleniyor..Tıpkı bilgisayar gibi gün boyunca yaptıklarınız kaydediliyor..Bence denemeye değer..

  32. Her kim neye inanıyorsa gerçekleşir ama uygun şartlar gereklidir. Her hayal edilen de gerçekleşmez. Her insanın yüzlerce hayali olmuştur fakat hangisi gerçekleşmiştir? Sadece gerçekleşebilecek şartlara uygun olanlar gerçekleşir. Parası olmayan milyonluk arabayı istediği kadar hayal etsin ona kavuşamaz ama bir bisiklet hayal etsin ona kavuşur parası olmasa da birisi hediye eder yine kavuşur ama milyonluk arabayı multi milyoner de olsa kimse kimseye hediye etmez. Onun için hayal edilen şeyler fazla uçmamak şartıyla ve pozitif düşünce ve çekim yasasıyla gerçekleşebilir.

  33. Geri bildirim: Bilinçaltının Gücü | bayesiann's Blog

  34. Bugün aklıma gelen bir isteğim kendiliğinden gerçekleşiverdi. Bu ilk kez olmuyor hayatımda. İlahi kudret eminim ki bizi dinliyor. Ama nedense hep basit isteklerim gerçekleşti. Bu istekler için hiç çaba sarfetmedim halbuki. Sonra merak edip internette aradığımda bu yazıyı buldum. Mantıklı geldi. Gerçekten hayatı akışına bırakmak gerek sanırım. Keşkeler kaygılar korkular hep engel oluşturuyor. Ama fikirleri de özgür bırakmak sanıldığı kadar kolay değil işte.

  35. Muhteşem bir yazı. Birçok paragrafı not ettim. Bu güzel paylaşım için çok çok teşekkürler 🙂

  36. mrb arkadaslar bu siteyle tesadùfen karsilastim gerci tesadüf diye bi sey yoktur.Benim yillarca ve inanarak yaptigim bir dua vardi gerceklesti ancak nedense hep ters gitti ve gereken huzuru bulamadim kendimi daha cok yalniz hisettim (evlilik konusu) acaba dua ederken bi yerde hatami yaptim ayrica bu konuda cok israrci davrandim akisina. mi birakmam gerekiyordu anlayacaginiz hayal kirikligi yasadim ne dersiniz

  37. okumadan önce herşeyden sıkılmıştım okudum ve gerçektenn oluyoo :))

  38. Huzursuz ve mutsuz bir gecenin sabahında, gece gördüğüm bir rüyanın rehber rüya olacağı düşüncesiyle ve bununla ilgili bir yazı aradığımda karşılaştım bu makaleyle, bazı şeyleri uyguluyordum ama bir çok şeyi yanlış yaptığımı fark ettim. Soluksuz okudum diyebilirim. Çok mantıklı uygulamalar. Tabii ki buna insanın kendisini hazır hissetmesi gerekiyor.
    Geceki düşüncelerimden arındım, en azından şimdi bazı şeylerin farkındayım, özellikle yanlış yaptığım şeylerin.Çok güzel bir yazı, teşekkürler.

  39. Bunları okumanın bir faydası olacagını düşünmüyorum şahsen çünkü ne kadar istersen iste hayatta hiçbir isteğin olmuyor bu da bir gerçek.

  40. önce inanın ve kendinize güvenin herşeyin üstesinden geleceğinize inanıyorum..

  41. Insanlarin arzu ettigi hayati yasamasinin sirrinin bu makalede gecen cumlelerde oldugu kesin, ‘ isteme duygusunda israr etmek,kararli ve emin olmak,Inanc,tevekkul v.s.. Kendim icin istem disi bile hayal ettigim olumlu olumsuz hepsi hayatima gecti yasadim onlari bu yuzden kurulan hayallerin insan hayatina gectigi konusundan eminim, teyyid ettim, farkindayim. Yanliz ‘olurda hayal kirikligina ugrarsam ‘ dusuncesi ile ozgurce kuramiyorum ya da devamini getirmekten korkuyorum biraz, bir cesit savunma mekanizmasi galiba bilemiyorum… Su an bununla mucadele ediyorum…

  42. bende okudum bu makaleyi ama hala korkularım var olur da bunları uyguladığım zaman hayatımda değişiklik olmazsa diye korkuyorum.

  43. Sizin vasıtanızla buraya küçük bir olumlama notu iliştireyim. Syg

    Şimdi bilinçaltı yeteneklerine mümkün olan en yüksek seviyede hâkim olabilmen için bilinçaltının sınırsız güçlerine odaklanıyorsun…..

    Şimdi hemen bilinçaltının güçlerini kullanmana engel olan tüm negatif fikirler, düşünce ve inançlardan bağını koparıyorsun, bırakıyorsun, reddediyorsun ve salıveriyorsun…..

    Şimdi hemen bilinçaltının güçlerini kullanmana engel olan tüm sitres, endişe, anksiyete, yargı ve korkuları farkediyor, bırakıyor, terk ediyor, reddediyor ve salıveriyorsun…..

  44. ben burada yazılan bütün şeyleri uyguladım ama hayatımda hiç bir değişiklik olmadı nedense

  45. Merhaba, çocukluğumda hayal ettiğim her şey oldu. Ve şimdi de devam ediyor. Neden? Ne oluyor? Sebep aslında farkındalık… Her istediğimiz gerçekleşir ama takip edemeyiz. Geçmişi unuturuz. Örneğin, size başımdan geçen bir olayı anlatırsam siz farkında olmadan onu can kulağı ile dinleyebilirsiniz. Ve orada yaşadığım anları, siz de heyecanıma kapılıp olmuş gibi yaşarken aslında bir süre sonra olacaklara davetiye çıkarırsınız. Sadece programı devreye almış olursunuz (kendinize kopyalamış olursunuz) ve o yıllar sonra olur. Hatırlamamayı seçiyorsanız, artık başınıza gelenleri geçmişinizle bağdaştıramayacağınız bir anda oluverir. Ve siz geçmişi bunun dışında tutarsınız (insan psikolojisi yoksa bunu kaldıramaz) İnsanların, basiretim bağlandı dedikleri olay yaklaşık budur kabaca. Program işler ve gerçekleşir. Eğer siz hatırlamayı seçenlerdenseniz ki bu çok nadir olur, programınızın gerçekleştiği anla karşılaşırsınız. Ben buna fenomen derim. Tarafsız biri kolayca nerede kader programını yüklediğini hatırlayacaktır. Elbette kaderin gerçekleşmesine herkes katlanamaz. Cevap, farkındalığı kullanmaktır. Ama ona herşey etki eder ve biraz çalışma gerekir. Tüm her şey farkındalıktır. Mucize ve büyüler de öyledir. Ama ben bilgisayarlarla büyüdüm. Onlara program diyorum. O istediklerinizin de olduğundan emin olursanız programları devreye girecektir. Çocuksu bir masumiyetle isteyin. Ve bırakın olsun. Evren sadece “evet” kelimesini bilir. svg

  46. Bilinçaltı yazısını ilk okuyuşum ve bilgiler bana göre doğru gibi , uyku öncesi dalmadan önce düşünceniz çok önemli o anda uyumamaya çalışın hiç birşey ( düşünmeyin ) sadece sadece direnin , uyanınca bakın neler olacak hatırlıyacaksınız , hatırladınız o zaman hazırsınız bir kaç gün tekrar edin ve bilinçaltınızla düşünceniz birleşir uçmayı öğrenmeye çalışan kuş gibi olacaksınız ,, bu sisteml kendim geliştirdim ve kendimi yetiştirdim , uyanınca hatırladığınız her şeyi yazarsanız gücünüz ve enerji durumunuzla ilgili bilgi verebilirim , benim iletişim enerjim suyla ilgili belki başka enerji olan kişilerle tanışmak dileğiyle,,, saygılarımla ,,
    zeki taylan

  47. Nerede hata yaptığımı gördüm.gerçekten çok yararlı bir makale.

  48. olay tamamen istediğiniz her neyse gönülden istemekle alakalı..Eğer gönülden isterseniz olacaktır..İstediklerinizi sınırlamayın..Kendinizi özgür bırakın, düşüncelerinizi özgür bırakın..özgürce hayal edin..Hayal etmek aklınızı da geliştirir.. Saygılar 😉

  49. Genelde sevdiğim birine sarıldığımda hemen bir isteğimi içimden dilerim. Çoğunlukla gerçekleşir. svg

  50. sizce ibrahim tatlısesin ya da benzerlerinin bilinçaltı çok mu pozitifti!!

  51. Pozitif olmasa bu kadar hayran kitlesi ve zenginlik nasıl oluşabilir. Belki pozitif tanımınızı değiştirmelisiniz. svg

  52. merhaba
    nasilsiniz. Ben nisanlimdan yeni ayrildim. bu ayrili duslemis miydim? belki de evet bazen insan bos bos hayaller kurar. bu hayaller gercek mi olur? gercekten bu dusunceler beni oldurecek. Nisanlim aslinda hayalini etdiyim insanin hic benzeri deyildi hatta tam aksiydi diye bilirim. ama nedense bu ayrilik beni cok yipratti 24 yasindayim. ogretmenim fakat hayati ogrenmis deyilim. Kalbimde bir cok seyler sakliyorum bunu hissediyorum. fakat bu gizliligin ne oldugunu bilmiyorum. sozlerimle sizi sikmak istemiyorum. ama bana yardimci olmanizi istiyorum. hayatta hayatimda hayalimdeki kisinin olmasi icin ne dusunmem.nasil hissetmem gerek. Belki makalenizde aciklamissinizdir ama anlamiyorum yardim edin bana sayqilarimla

  53. slm herkese inanın bu önceki senelerimde yasam devirlerimde öz enerjili bir insandım hala da öyleyim. son zamanlarda acayip bir halde sevgiye merhamete burundum. ve kendimi ve çevremi affettim.ama bu makelede inanın kendimin derinliklerine indim.her anıma şükreden biriyim. yalnız duşünce bilinç bizi biz yapan tek unsur bizler bedenlerden ibaret degiliz hepimiz başka bir alem ve dünyayız ve hepimiz bir digerimizin parçasıyız. bugünlerde dua edıyorum duraksızın bütün saflığım ile bir arkadaşım ınancını kaybetti ve karakteri hayat akışı tavırları değişti bu beni cok üzüyor tekrardan inanca merhamete dönmesi için yoğunlaşıp dua ediyorum. bundan şüphem yok guveniyorum inanıyorum olucak şimdi ise bilincimi geliştirip daha iyi bilimsel yukseliğe çekip hislerimi de temizledım farkındalık ve gerçek enerji kaynağımızı kullanmak cok iyi bisey

  54. Öyle güzel bir yazı olmuş kitabı da hemen okuyacağım. Bu yazıyla karşılaltığım için çok mutluyum! O kadar güzel bir bakış açısı katıyor ki insana, hepimizin yaptığı ve bizi çıkmaza sürükleyen hatalar. Çözümü de bir o kadar basitmiş 🙂

  55. Ne yani simdi ben bronzlasmak istesem bronzlasabilirmiyim Burdan bunumu anlicam yada van gogh gibi resim yapabilirmiyim. tayyip kadar zengin olabilirmiyim?

  56. Beni gordugunde takip eden kisiyi yasadigim sehirden gitmesi ya da pesimi birakmasi icin bilgileri uygulasam olur mu

  57. hayatı etki altına alabilir miyiz korktugum seylerin basımıza gelmesi veya nazar büyü inandıgında olur insanı da çevrimizi etki altına alabilir miyiz cok istersek illaki dıs dünya denklemler mevcut cekim istemek göremedigimiz zihnin cektigi seyler var mı korkular nasıl basımıza geliyorsa basarıları da dogru kişileri de bulabiliriz hem cok isteyeceksin hemde bırakacaksın zorlamayacaksın istekleri…….hem isteyecek hem istemeyeceksin gibi birsey mi o rahatlık boyutu cekimin bi acıklaması var mı zihinsel etkileşim veya ruhsal etkileşim bilimsel acıklaması varmı

  58. Temel olarak her istediğimiz olur. Isterseniz din açısından bakın isterseniz bilim. Benzer benzeri çeker. Ne yapmak istiyorsanız ona yönelin. Ortaya çıkacak size ulaşacaktır. Svg

  59. Ben bir seyi merak ediyorum.her istedigimiz oluyor diyorsak o zaman cok zengin ola bilirmiyiz ? Mesela ben piyangodan buyuk ikramiye kazanmak istiyorum.neden olmasin?sonucta bunu kazanan insanlar var bende onlardan biri ola bilirim.???

  60. Bende bu yazilari okudum bir sürü yazı 3-4 aydır tanışım kuantum,olumlamalarla ve s.diger şeylerle ve gerçek artiq şimdi daha iyi hiss ediyorum kendimi,daha rahatim.yavaş-yavaş hayatımda deyişikler olduğunu, deyişdiyimi hiss ediyorum.yapıcam ve yapmaya devam edicem.mucizeler yaşarsam buraya yazicam.çok güzel ve faydalı bir yazı.çok teşekkurler ederim.

Yorum bırakın